Özel Gün Yaş Pasta Çeşitlerimiz
Pastane Sahiplerinin Çoğu Çamlıhemşin’den Geliyor. Araştırmalarımız, Çamlıhemşin’den 186 ailenin ve bir o kadar da bireyin Rusya’ya, Polonya’ya gidip bu mesleği orada öğrenip, dönüp memleketlerine bunu taşıdığını gösteriyor. Tabi bunu Çamlıhemşin’de değil, büyük kentlerde yapıyorlar. İstanbul’da bu iş ağırlıklı olarak yabancı
kökenliler eliyle yürütülürken, Anadolu’da hemen hemen hiç pastane olmaması Çamlıhemşinliler için avantaja dönüşüyor, o nedenle Anadolu’ya pastayı taşıyan Çamlıhemşinliler oluyor. Türkiye’ye Pasta İlk Nereden Gelmiş? Nasıl Gelmiş? İstanbul’da gayrimüslimler eliyle var olan bir pastacılık varmış zaten,
Osmanlılar döneminde de belirli yerlerde, Avrupa’dan esinlenerek yapılan bazı tatlar mevcut ama bu tabi çok sonraları…Anadolu’da da bu işi sürdüren Çamlıhemşinlilerdir.
Geçmişle Bugünü Karşılaştırırsanız, Pastacılık Şimdi Ne Durumda? Şimdi endüstriyel pastacılık var; hazır pasta hazır krema… Her şey hazır, tarifi bile internette var pastanın… Geleneksel pastacılık yapan mekan sayısı ise bir elin parmağı kadar Yani her pastanede illaki teknolojinin
imkanları var ama geleneksel pastacılık kurallarını sürdüren pastaneler de yok değil! Unpam işte bu gelenekselliği ve teknolojiyi siz değerli müşterilerine sunuyor ve kalitesinden ödün vermeden sunmaya devam edeceğini garanti ediyor.